torsdag 17 maj 2018

Trettonde sommaren av Gabriella Sköldenberg

Äntligen sommarlov och Angelica och Sandra ska träffas igen. Kusinerna som är födda samma dag men med ett år mellan sig. De som träffas hela sommaren hos morfar utan föräldrar. Sommarloven är Angelicas bästa tid.

Denna trettonde sommar är inte som tidigare somrar. Sandra är inte den samma. Vilda Sandra har lugnat sig. Hon säger sig ha genomskådat de vuxna. Frivilligt hjälper hon till och gör som de vuxna säger. De vuxna blir glada och säger att Sandra mognat.

Men vad händer med Angelica om Sandra tagit hennes roll som lugn och duktig. Delar av det Sandra stänger inne när de vuxna är i närheten kommer ut när det bara är Angelica och Sandra. Sandra kräver att hon kan lite på Angelica, att veta allt. Men Sandra hon berättar lite nästan inget alls.

Det är sommaren de fyller tretton och fjorton. Angelica som alltid älskat somrarna med Sandra känner att i år är något riktigt fel. Hon kan inte sätta ord på det och dras med på saker hon egentligen inte vill. Maktkamp vem bestämmer är det de vuxna eller är det Sandra. Vem blir Angelica mitt i allt detta?  Jag gillar. Men jag önskar att jag hade fått läsa Sandras perspektiv också.

Trettonde sommaren är Gabrilla Sköldenbergs debut bok. Det ska bli spännande att se vad hon skriver härnäst.

/Paula


Trettonde sommaren
Författare: Gabriella Sköldenberg
Förlag: Natur & Kultur (2018)
ISBN: 9789127154308
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar