Sidor

söndag 1 april 2018

Monster, fantasi, hus och OH!


Nytt och fint bland bilderböckerna! Och vid det här lagret hoppas jag att ni alla vet att bilderböcker är till för alla och inte behöver läsas tillsammans med ett barn.

Pappa, jag och havet handlar om en pappa som älskar sin båt och havet. Pappa som tycker om att hälsa på folk fast barnet är blygt och inte gillar människor hen inte känner. Tur att fantasileken med ens själv finns då. Bäst gillar jag hur texten är satt - snyggt.

Monster i knipa, dessa underbara monsterkompisböcker. När Stora Monster kommer och vill leka så är Luddmonster hemma hos Lilla Monster. Svartsjuka uppstår. De förstår att Luddmonster inte har någonstans att bo men då kan de ju bygga ett hem åt Luddmonster. Vips är de vänner alla tre. Fint och massor att prata om.

I huset där jag bor, händer det massor av saker hela tiden. Där bor människor som är väldigt olika och människor som är lika. De som har det rent och städat och de som har det väldigt stökig. De som är tysta och de som låter. Att gå genom huset och kika in i de olika lägenheterna en riktigt fröjd för ögat och tanken.

Säg OH!, han är tillbaka Hervé Tullet denna gången handlar det varken om boken eller färger utan om ljud och musik. Kan en bok får dig att låta genom att du trycker på en prick. Vad händer om du trycker där och säger så. Eller trycker där och säger si. Underbart lekfullt!

/Paula


Pappa, jag och havet
Författare: Lena Frölander-Ulf
Förlag: Förlaget (2018)
ISBN: 9789523331082 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Monster i knipa
Författare: Kalle Güettler, Rakel Helmsdal & Áslaug Jónsdóttir
Förlag: Opal (2018)
ISBN: 9789172999466 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

I huset där jag bor
Författare: Lena Sjöberg
Förlag: Rabén & Sjögren (2018)
ISBN: 9789129706215 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Säg OH!
Författare: Hervé Tullet
Förlag: Alfabeta (2018)
ISBN: 9789150120059 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar