Sidor

fredag 13 april 2018

Fredlös av Magnus Nordin

På Gotland är det inga smittade kvar. Maten börjar ta slut och de överlevande, de friska har börjat hitta nya former för att leva. Emma och hennes vänner bor på prästgården där prästen Isak bestämmer.

Det börjar komma båtar från fastlandet till Gotland. Nu är allt omvänt. Smittan börjar ta över fastlandet och de som vill överleva tar sig till Gotland. Med överfulla båtar följer smittan tillbaka. De vill till prästgården men alla kan inte komma in där.

När Isak blir dödad blir det revolt i gruppen. Isak som ville att Emma skulle ta över blir totalt nedröstad av Rosanna och hennes gäng som tar makten. Emma, Alex och de andra måste hitta ett nytt hem. Vilket inte är det lättaste med matbrist och gäng som inte är varken välkomnande eller fredliga. Det är då de får höra talas om Paradiset på Fårö. Men hur ska de ta sig dit utan båt och något att byta med?

Fredlös är den femte delen i Magnus Nordins serie Varelserna. Det är otäckt på riktigt. Den skrämmande smittan som förvandlar människor till zombies. Zombies du måste döda för din överlevnad även om den har kroppen av din bästa vän eller förälder. Otäckt för att det känns på riktigt, är på riktigt båtarna med överfulla människor som inte har någonstans att ta vägen.

/Paula som ser fram emot nästa del


Fredlös
Författare: Magnus Nordin & ill. Staffan Gnosspelius
Förlag: Berghs (2018)
ISBN: 9789150222265
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar